Sinema Bileti Fiyatları 2023

Sinema bilet fiyatları 2023 özellikle de beyazperde izleyicilerinin dikkatini çeken konulardan birisidir. Sinema bilet fiyatları şehirden şehir değişebilirken genel olarak aynı ücret tabanı üzerinde işleme alınır. Sinemaseverler için farklı markalar da kendilerine özel sinema salonu oluşturmaktadır.

Sinema Bileti Fiyatları 2023

Sinema bilet fiyatlarının değişiklik göstermesindeki temel sebeplerden birisi de filmin nasıl izleneceğidir. Örneğin son 10 yıldan beri oldukça popüler olan 3D gözlük yardımı ile izlenebilen sinema filmleri diğer filmlere göre pahalı olabilir. Sinemada film izlemeyi seven insanların en çok mustarip olduğu konulardan birisi de her sene sinema biletlerine gelen zamlardır. Covid – 19 salgını da sinema bilet fiyatlarının artmasına diğer bir sebep olarak gösterilebilir. Sinema bilet fiyatları 2023 senesi itibari ile en az 30 en fazla da 170 Türk Lirası olarak belirlenmektedir.

Sinema Bileti Fiyatları 2023
Sinema Bileti Fiyatları 2023

Sinemada Yenmesi Yasak Olan Şeyler

Film izlerken bir şeyler yiyip içmeyi herkes çok sever. Ama atıştırılan bu ürünlerin bazıları diğer sinemaseverlere rahatsızlık verip filme olan konsantrasyonu bozabileceği için sinemada film izlerken bazı atıştırmalıklar yasaktır. Sinemada yenmesi yasak olan şeyler ise şu şekilde maddelere ayrılmıştır;

  • Sinema salonu içinden alınmayan her türlü yiyecek ve içecek,
  • Ağır bir baharat kokusu olan yiyecekler,
  • Tüketmesi zor olan besinler,
  • Sıcak içecekler,
  • Sinemada alkol ve sigara tüketmek,
  • Kaşık ve çatal yardımı ile yenen yiyecekler
    Sinema bilet fiyatları 2023 yılının ilk ayında zamlı olarak satışa sunulmaya başlamıştır.

İndirimli Sinema Bileti

İndirimli sinema bileti alıp daha uygun fiyatlar üzerinden film izlemek isteyen kişilerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. İndirimli olarak satılan sinema biletleri için halk günlerini, GSM şirketlerinin indirim tarifelerini, bazı marketlerin indirim kuponlarını, öğrenci indirimlerini ve markaların sizler için oluşturduğu yüzde % 35’e varan indirimleri takip edebilirsiniz.
Oluşturulan bu indirim tarifleri bazen yıl boyunca geçerli olurken bazen de belli bir zaman dilimini kapsamaktadır. Türkiye’de en çok tercih edilen sinema salonu ise Cinemaximum olarak bilinir. Cinemaximum kapsamında Mars Cinema Clup üyelerine her 8 biletten bir tanesi ücretsiz olarak verilir. Eğer sizler de bu indirimden faydalanıp Cinemaximum sinema bilet fiyatları 2023 nedir diye öğrenmek istiyorsanız http://www.cinemaximum.com/ linkine tıklayabilirsiniz.

Oy post

Yorum yapın