Kasko Fiyatları 2023

Kasko fiyatları 2023 yılında ne kadar oldu araç sahipleri tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Araçların karşılaşabilecekleri çeşitli risklere önlem olarak kasko yaptırılmaktadır. Kaskoyu özel sigorta şirketleri yapmaktadırlar. Bundan dolayı da her sigorta şirketinin fiyat politikası farklı olduğundan kaskonun fiyatı konusunda tek bir rakamın verilmesi mümkün olmaz. Fiyatın belirlenmesinde farklı kriterlerde bulunur. Tüm kriterler göz önünde tutularak aslında her araç için farklı fiyatın belirlendiği görülür.

Kasko Fiyatları 2023

Kasko kara taşıtlarına yapılan sigortadır. Araçların karşılaşabilecekleri riskler ortaya çıktığı takdirde sigorta şirketi oluşan zararı karşılar. Zararın sigorta şirketi tarafından karşılanması ile araç sahiplerinin maddi olarak sıkıntı yaşamalarının önüne geçilmektedir.

Kasko Fiyatları 2023
Kasko Fiyatları 2023

Kasko Yaptırmak Neden Önemli?

Kaskonun yapılması ile birlikte araç sahiplerinin maddi olarak güvence altına alınmaları mümkün olur. Kasko fiyatları 2023 yılı içinde artan enflasyon oranları ile yükselmiştir. Fiyatların yükselmesinden kaynaklı olarak kaskoyu yaptırmak daha yüksek maliyetli olabilmektedir. Bunun yanında risklerin her zaman var olması ile yaptırılması çok önemlidir. Araç sahipleri de bütçelerini zorlasa da kaskoyu yaptırmayı tercih ediyorlar. Kaskonun yapılması ile birlikte olabilecek küçük kazalarda dahi hasarın giderilmesi için aracın sahibinin masraf yapmasına gerek kalmaz. Aracına kasko yaptıran kişiler şu riskler ortaya çıktığında güvence altında olurlar.

  • Aracın çalınması
  • Kaza geçirilmesi
  • Sel, yangın, deprem gibi doğal afetlerde aracın hasar alması
  • Aracın pert olması halinde yeni aracın alınabilmesi
  • Araç büyük hasar alarak uzun süre serviste kalması halinde ikame edecek bir aracın tamir bitene kadar verilmesi

Kasko Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Kasko yaptırma sırasında sigorta şirketlerinin fiyatları belirlemesinde öne çıkan nokta aracın hasarsız olmasıdır. Aracını dikkatli kullanan daha önce hiç kaza yapmayan kişiler kaskolarını indirimli fiyattan yenileyebilirler. Bunun yanında her firmanın farklı fiyat politikası bulunmaktadır. Araç sahiplerinin de kaskoyu yaptırmadan önce farklı sigorta şirketleri ile görüşmeleri gerekir. Bu şekilde fiyat karşılaştırılması yapılabilir. Sigorta şirketleri kaskoyu 10 yaşından küçük araçlar için yapmaktadırlar. Daha yaşlı araçların risklerinin yüksek olması nedeniyle şirketler bunu tercih etmektedirler. Kasko fiyatları 2023 belirlenirken öne çıkan kriterler arasında şunlar bulunmaktadır.

  • Aracın yılı
  • Modeli
  • Hasarsızlık durumu
  • Kaskonun kaçıncı kez yapılıyor olduğu
Oy post

Yorum yapın